Ostropestřecový olej 250 ml
Pro obsah silimarinu je ostropestřecový olej obecně doporučován k regenareci jater. Doba použitelnosti oleje je 9 měsíců od data výroby.
Složení:
Nerafinovaný, sedimentovaný a jednou filtrovaný ostropestřecový olej vhodný pro přípravu a dochucování jídel. Olej je doporučeno používat do studená kuchyně.
Bez nasycených tuků. (5)
Původ semínek :
ČR, mikroregion Ostrožsko, Horňácko
Místo výroby oleje:
Olejarstvi.cz, Ing. Rostislav Ryšavý, lipov 437
Skladování:
Skladovat při teplotách do 20 st.C.
Způsob výroby:
Olej je vyráběn mechanickým lisováním semínek metodou za studena. Teplota oleje vytékajícího z lisu se pohybuje do 35 ºC a tak si olej uchovává všechny své látky v nepoškozeném stavu. Takto vylisovaný olej následně sedimentuje pak se přefiltruje a ještě jednou sedimentuje.
Dle zákona 77/2003 sb. je olejem lisovaným za studena - olej získaný pouze mechanickými postupy vyluhování nebo
lisování bez tepelného ohřevu, které nevedou ke změnám charakteru oleje a pro jeho vyčištění se používá pouze promývání vodou, usazování, filtrování a odstřeďování.
Trvanlivost: 1 rok
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.