William Thomas Artisan Bakery

William Thomas Artisan Bakery - to je malá brněnská řemeslná pekárna. Jsme dva přátelé, kterým poctivé řemeslné pečivo chybělo tolik, že se rozhodli vyrábět ho sami. Vycházíme z tradičních receptur francouzských pekařských mistrů, ale stejně každý druh pečiva pečlivě ladíme, než je perfektní.

Pečeme z kvalitních surovin, nepoužíváme umělé zlepšovače a stabilizátory. Pracujeme s živým a vyzrálým těstem. Odměnou je chuť, kterou jsme si zamilovali my, naše rodiny i naši zákazníci. Jsme Vilém a Tomáš – William Thomas Artisan Bakery. Začínali jsme – tak jako každá úspěšná firma – v garáži. To se psal rok 2016. V garáži vznikaly naše první pekařské pokusy, v garáži jsme se snažili napodobit vláčnost a chuť francouzského pečiva, jak jsme si je pamatovali z našich cest.

Radili jsme se i s odborníky. Jak udělat perfektní máslový croissant? Odborník: „To si vezmete tažný margarín a máslové aroma. A máte to.“ WT: „Ale my nechceme margarín a aroma! My chceme péct máslové croissanty z másla.“ Odborník: „To nejde.“ WT: „Aha. Tak děkujem pěkně.“ Nenechali jsme se skepsí pekařských praktiků nakazit. Byli jsme přesvědčeni, že co zvládnou ve Francii, zvládneme i v Brně. Byla to dlouhá cesta, ale nakonec se nám to podařilo. Voilà!

 

 

ČERSTVÉ PEČIVO JE DOSTUPNÉ POUZE NA PRODEJNĚ V KRÁMKU.