Sýrárna Taurus

Mléčné produkty vyrábíme v nejvýše položené oblasti Drahanské vrchoviny (700 m.n.m.) v těsné blízkosti Moravského krasu. Dominantou této oblasti jsou zejména kopce s kvalitním horským vzduchem a chladnějším počasím. Drsnější přírodní podmínky nás však neodrazují, ba naopak, veškerou zemědělskou produkci podřizujeme krajině.
 
Soustředíme se na produkci mléka v nejvyšší kvalitě jakosti Q od červenostrakatého skotu. Během letního období se naše kravičky pasou v kopcích v okolí farmy. Část kraviček je krmena pouze senem sklizeným z okolních luk. Navazujeme tak na tradici švýcarských a rakouských sýrařů, kteří vyrábějí sýry z tzv. heumilch, grass-fed (mléka od dojnic krmených pouze senem). Tento typ mléka dává sýrům specifickou chuť zanechávající stopu bylinek rostoucích v naší oblasti.
O naše kravičky se velmi dobře staráme a ony se nám odvděčují kvalitním a lahodným mlékem. Naši sýraři pak s láskou a profesionalitou toto mléko zpracovávají do finálních produktů. V čistém a moderním prostředí, za pomoci nejmodernější techniky, naši sýraři vyrábějí Salašnický a Horský sýr.
 
Sýry jsou vyráběny pouze z vlastního čerstvě nadojeného plnotučného mléka. Mléko je nejdříve šetrně pasterizováno, v měděném výrobníku je mléko zahříváno a postupně je k němu přidáváno přírodní syřidlo, kdy následně dochází k tvorbě sýřeniny. Správně připravená sýřenina je poté lisována a formována. Po několikahodinovém lisování přesunují naši sýraři vylisované bochníky sýrů do solného roztoku, ve kterém sýry získávají podmínky pro úspěšné zrání. Následně jsou sýry přesunuty do zracích sklepů, kde jsou šetrně uloženy na dřevěných deskách vyrobených ze švýcarských buků. Ve zracím sklepě jsou každý den sýry ošetřovány speciální sedlinou a pravidelně se otáčí.
 
Inspirovali jsme se u nejlepších sýrařů ve světě, a to Švýcarů. Náš hlavní sýrařský mistr ze Švýcarska učil naše sýraře výrobě sýrů, proto se může zdát, že sýr Horský má podobnou chuť jako švýcarský sýr Le Gruyere a sýr Salašnický připomíná naopak sýr Appenzeller. Jdeme však naší vlastní cestou a zahájili jsme tak výrobu nových typů dlouhozrajících českých sýrů. Naše sýry neobsahují žádné konzervanty, jsou vyráběny z plnotučného mléka, mléčných kultur, jedlé soli a syřidla.
 
Bochník Salašnického sýru o průměru 300 mm váží cca 6,5 kg a zraje tři až sedm měsíců, bochník Horského sýrů má průměr 600 mm, váží cca 35 kg a zraje minimálně devět měsíců. Čím déle naše sýry zrají, tím lepší mají chuť.

 

Nejprodávanější

 
329 Kč
Jogurtový nápoj 0,5l
Na dotaz
Kód: 9018
 
41 Kč
Jogurt 200g
Skladem
Kód: 9015
 
26 Kč
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Cena

26467
126467

Značky

Položek k zobrazení: 7
26 Kč
Kód: 9015
Kód: 8538
Kód: 9018
329 Kč
Kód: 9723
Salašnický sýr Taurus
451 Kč

Polotvrdý sýr, zrající min. 3 měsíce vyráběný pouze z vlastního čerstvě nadojeného plnotučného mléka. 50 % tuku v sušině, sušina 65 % Cena bude dopočítána na základě...

Kód: 351
Horský sýr Taurus
467 Kč

V čistém a moderním prostředí nového objektu sýrárny, za pomocí nejmodernější techniky se vyrábí. Doba zrání min. 9 měsíců, Je zařazen do kategorie tvrdých sýrů, Tuk v...

Kód: 354
Pastevecký sýr Taurus
467 Kč

V čistém a moderním prostředí nového objektu sýrárny, za pomocí nejmodernější techniky se vyrábí. Doba zrání min. 9 měsíců, Je zařazen do kategorie tvrdých sýrů, Tuk v...

Kód: 1077