Míšina čokoláda

Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.
 
Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. V čokoládách nenajdete žádný odtučněný kakaový prášek, mléčný tuk nebo lecitin, ale pouze nealkalizované výběrové kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo. V mléčné čokoládě je navíc ještě plnotučné mléko. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!
 
Mým cílem je vyrábět skvělou čokoládu, tak jsem chtěla zjistit, jak Míšina čokoláda obstojí v mezinárodní konkurenci. V roce 2017 jsem poslala jednu tabulku do prestižní soutěže Academy of Chocolate Awards v Londýně a rovnou jsem za ni dostala medaili. Tmavá čokoláda 75% z bobů z Tanzanie vyhrála stříbrnou mezi 900 hodnocenými čokoládami z celého světa, od Nového Zélandu po Spojené arabské emiráty. Ve stejném roce v regionální soutěži International Chocolate Awards v Budapešti tmavá čokoláda Tanzanie 75% s pomerančem získala bronzové ocenění.
 
V roce 2018 jsem poslala sedm tabulek do světové soutěže Academy of Chocolate Awards a všech sedm získalo medaile. Tmavá čokoláda Vietnam 70 % získala jako první česká čokoláda světové zlato! V soutěži se posuzovalo 1200 čokoládových výrobků ze 45 zemí světa.
 
V červnu 2019 získala Míšina čokoláda ve světové soutěži Academy of Chocolate Awards tři stříbrné a dvě bronzové medaile v konkurenci 1600 čokoládových výrobků. Když se podíváte na odkaz, jsem na úvodní fotce z předávání cen uprostřed. V červenci 2019 byly vyhlášeny i výsledky dalších dvou prestižních mezinárodních soutěží International Chocolate Awards a Great Taste Awards. Mléčná čokoláda Madagaskar 50% získala jako první česká čokoláda zlatou medaili v této prestižní evropské soutěži! Další dvě čokolády získaly stříbrné medaile. Od Great Taste Awards získaly dvě tabulky 2 hvězdičky a tři tabulky po 1 hvězdičce. Mléčná čokoláda Madagaskar 50% získala ještě i světový bronz ve finále International Chocolate Awards.
 
V roce 2020 Míšina čokoláda získala opět 5 ocenění v mezinárodní gurmánské soutěži Great Taste Awards včetně nejvyššího ocenění. 3 hvězdičky dostalo jen 1,6 % produktů ze skoro 13 tisíc přihlášených a mezi nimi historicky první česká čokoláda SAMETOVÁ. V soutěži Academy of Chocolate Awards 2020 tmavá čokoláda Tanzanie 100% získala jako jediná vysokoprocentní čokoláda na světě zlato. Další světové zlato si odnesla Mléčná čokoláda Madagaskar 60% s českými borůvkami. 
 
Za poslední 4 roky tak Míšina čokoláda získala 34 medailí na prestižních mezinárodních soutěžích. Mám obrovskou radost a vím, že má Míšina čokoláda našlápnuto správným směrem. Díky moc za podporu!
 
O nás:

Forbes 2020 zde.

Reportáž o Míšině čokoládě vysílala 7. března 2019 ČT1 v pořadu Gejzír zde.

Sama doma vysílané na ČT1 3.12.2019 se můžete podívat zde.

ONA DNES zde.
Stránka 1 z 2 - 21 položek celkem
763 cokoladovy darek dekuji
66 Kč

Dva smajlíci a dva knoflíky z naší bean-to-bar mléčné čokolády Madagaskar 50%. Milá drobnost, která potěší paní učitelku nebo někoho blízkého :-) Můžete vybírat ze 4 nápisů a 4...

Kód: 99918
z lásky
66 Kč

Dva smajlíci a dva knoflíky z naší bean-to-bar mléčné čokolády Madagaskar 50%. Milá drobnost, která potěší někoho blízkého:-) Můžete vybírat ze 4 nápisů a 4 barev nebo třeba...

Kód: 99917
667 velikonocni vajicka ruzova
66 Kč

Velikonoční vajíčka z Míšiny bean-to-bar mléčné čokolády Madagaskar 50%.Vyrobila je  z kakaových bobů, kakaového másla, sušeného mléka a třtinového cukru. Kupte dětem to...

Kód: 8847
lízátka
98 Kč

NOVINKA! 2 mléčná 50% lízátka v modrém obalu v 1 veselé krabičce. Obě z naší oceněné čokolády vyrobené metodou bean to bar. Potěšte svoje děti na Velikonoce lízátky z...

Kód: 99916
116 1 bila vanilka
127 Kč

Jemná bílá čokoláda, ve které je více kakaového másla a méně cukru, se přímo rozplyne na jazyku. Přemýšlíte, co jsou ty černé tečky v čokoládě? To jsou rozemleté vanilkové...

Kód: 8841
200 3 madagaskar50
127 Kč

Mléčná čokoláda s vysokým obsahem výběrových organických kakaových bobů z Madagaskaru. Je velmi jemná s intenzivní čokoládovou chutí. Ucítíte v ní jahody a...

Kód: 291
533 fota na eshop se stinem 05
127 Kč

Mléčná čokoláda z kakaových bobů ze Šalamounových ostrovů zjemněná sušeným kozím mlékem. Farmářské mléko pochází z Moravy, z rodinné farmy a gurmánské minimlékárny Bon Lait....

Kód: 300
128 2 vietnam60
127 Kč

Mléčná čokoláda s vysokým obsahem výběrových kakaových bobů z Vietnamu. Výrazná čokoládová chuť je zjemněna malým množstvím mléka a cukru. Je to takový mezistupeň mezi mléčnou...

Kód: 306
137 2 tanzanie sul
127 Kč

Tmavá čokoláda z výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie posypaná vločkami mořské soli (Fleur de Sel). Moc zajímavá kombinace chutí. Slaná se v ústech prolíná se...

Kód: 315
155 fota na eshop se stinem 07 1
127 Kč

Tmavá čokoláda z výběrových bio kakaových bobů z Madagaskaru. Jemná a ovocná. Ucítíte v ní sladkokyselé tóny červeného ovoce. Tato čokoláda získala v roce...

Kód: 7863
539 1 vietnam70
127 Kč

Tmavá čokoláda z výběrových kakaových bobů z Vietnamu. Ovocná a neobvyklá. Můžete v ní ucítit tóny citrusů a skořice. Tato čokoláda získala v roce 2018 zlatou...

Kód: 297
164 3 tanzanie85
127 Kč

Tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových organických kakaových bobů z Tanzanie. Vyrobena pouze z kakaových bobů a třtinového cukru. Jemná až máslová s tóny jablek a třešní....

Kód: 324
Nahoru
Další produkty