Kyjovský pivovar

Kyjovský pivovar vaří po 48. letech opět pivo. Změnilo se sídlo, lidé i technologie.

Zůstanou tradiční postupy a skvělé pivo.

 

Náš pivovar chce navázat na úspěšnou historii Kyjovského pivovaru, který fungoval pod různými majiteli od počátku 16. století až do roku 1966.
Pivo se u nás vyrábí klasickými metodami. Konzumenti se mohou těšit na výčepní 10° pivo, 12° ležák i jiná speciální piva. Pivo se točí přímo z výčepních tanků v pivovarské restauraci, ale i v hospůdkách a restauracích v okolí Kyjova. Zákazníci jistě ocení i prodej „přes ulici“ a to buď v litrových pet lahvích nebo v keg sudech se zapůjčením výčepního zařízení.
Pivovar vyrábí na ploše více než 150 m2. Standardní pivovarské provozy, stejně jako ten v Kyjově, se neobejdou bez varny, spilky, prostorů pro ležácké sudy, ale také šrotovny nebo místa na čištění a plnění sudů a lahví. Zájemci mohou absolvovat i komentované prohlídky, při kterých se dozví více o samotné výrobě. Pohled přímo do skutečného provozu nabízí, ale i přilehlá restaurace.

 

 

CHLAZENÉ ZBOŽÍ JE DOSTUPNÉ POUZE NA PRODEJNĚ V KRÁMKU.