Hraška

HRAŠKA je unikátní český výrobek, ve kterém se snoubí lahodná chuť, jednoduchá příprava a skvělé výživové vlastnosti. Tohoto výsledku je dosaženo bez přídatných látek. Hraška neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Hraška umožňuje jednoduše včlenit do každodenního jídelníčku tolik potřebné luštěniny – hrách.

Jedná se o suchou směs (mouku), která se pouze smíchá s vodou na těstíčko a dle typu připravovaného pokrmu tepelně upraví. Hraška je bohatá na hrubou vlákninu, zinek hořčík a je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Hraška je směs hrachu, bezlepkových obilovin a koření. Svým složením je uzpůsobena pro obalování, zahušťování, zapékání, případně náhrada vajec.

PRO KOHO JE HRAŠKA URČENA?

Díky svému složení je Hraška vhodná nejen pro rodiny s dětmi, sportovce, školní jídelny, restaurace, hotely, nemocnice, catering, vegetariány, vegany, ale i při celé řadě onemocnění jako například celiakie (bezlepková dieta), onemocnění dnou, alergiích na mléko a vejce či při nadváze. Hraška je také vhodná pro diabetiky, protože má nízkou hladinu glykemického indexu a snižuje hladinu cukru v krvi.

VAŘENÍ S HRAŠKOU JE JEDNODUCHÉ

V klasických receptech neděláme žádné změny. S Hraškou postupujeme stejně, jako když pracujeme s bílou moukou. Zahustíme polévky, omáčky, guláše. Jednoduše, chutně a zdravě obalíme a osmažíme řízky v jemně pikantním křupavém těstíčku z Hrašky. Z Hrašky Vanilky, připravíme výtečné dezerty, nikdo nepozná že jsou z hrachu a nemusíme počítat kalorie.