Špekové koření 50g
Špekové koření s kombinací cibule vás nadchne už při otevření pytlíku, ta vůně je naprosto jedinečná. Vhodné do masitých a gulášových pokrmů. Různých druhů omáček a polévek. Doporučujeme vyzkoušet při pečení chleba a nebo si jen tak posypat chléb s máslem. Nesmíme opomenout na míchaná vajíčka. Výborné při vaření dušeného zelí a nebo šťouchané brambory. Využití je velké jen zapojit fantazii.




Složení: Cibule, sůl max 30 %, vepřová slanina
Všechna tato koření jsou vyráběna naprosto ojedinělým způsobem - prochází totiž procesem FERMENTACE.
Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky zrají v sudu bez přístupu vzduchu od jednoho do cca tří měsíců, podle druhu fermentovaných přísad. V sudu probíhá proces kvašení - tím se výrazně zintenzivní chuť, vůně a také barva potravin.
Čím je tedy fermentace prospěšná? Je to naprosto přirozený proces, který:
- konzervuje potravinu
- násobí živiny
- vytváří prospěšné enzymy, vitamin B, omega 3 mastné kyseliny a další kmeny probiotik
Po procesu fermentace nastává proces sušení, které probíhá při pokojové teplotě od 20 do 30 stupňů -> nízká teplota sušení je potřebná k zachování kvality koření.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.