Paprika prášek 30 g

Neohodnoceno

Sladká mletá paprika patří v české kuchyni k jednomu z nejpoužívanějších koření a má i mnoho příznivých vlivů na lidské zdraví. Vsaďte proto na tu skutečně kvalitní. Naše sytě červená mletá paprika dodá jídlům příjemně nasládlou paprikovou chuť i vůni a neodolatelnou barvu.

Dostupnost Skladem
Kód: 999922
49 Kč 163,33 Kč / 100 g
Paprika prášek 30 g
Neohodnoceno
PRODUKTY S LÁSKOU TVOŘENÉ
POCTIVÉ PRODUKTY
PRODEJNA I E-SHOP
PRODEJNA I E-SHOP
S VÝBĚREM RÁDI PORADÍME
PORADÍME S VÝBĚREM
NÁKUP AŽ PŘED DVEŘE
NÁKUP AŽ PŘED DVEŘE

Kvalitní, sytě červená mletá paprika prospívá nejen jídlům, ale i našemu zdraví

Sladká paprika má jemně nasládlou chuť a příjemné aroma. Kvalitu papriky lze na první pohled poznat podle její barvy – vždy by měla být sytě rudá (stejně jako ta naše).

Paprika roční je ceněná nejen jako koření, ale také jako vitamíny nabitý plod. Obsahuje velké množství vitamínu C, A, B2, B6 nebo E a je zdrojem draslíku, železa a dalších prospěšných látek. Ta kvalitní má také řadu pozitivních účinků na naše tělo. Podporuje a zrychluje trávení, pomáhá bojovat s nadýmáním, pročišťuje trávicí trakt a zlepšuje cirkulaci krve. Má protizánětlivé účinky, především díky obsaženým saponinům, které na sebe dokáží vázat zánětlivé molekuly v zažívacím traktu a bránit jejich vstřebávání. Pro pozitivní vliv na naše zdraví někteří doporučují konzumovat půl čajové lžičky mleté papriky denně.

V kuchyni je skvělá do všeho, jen pozor na přípravu

Výhodou sladké mleté papriky je její univerzální využitelnost v kuchyni. Dodá jídlům příjemnou paprikovou chuť, skvělou vůni a neodolatelnou barvu. Můžete ji přidávat do omáček a polévek, do slaného pečiva, domácích uzenin, nakládaných sýrů, dresinků a dipů a samozřejmě také na maso (od pečeného kuřete po vepřové kostky na guláš).

Její cenné vlastnosti se nejlépe uvolňují až po zahřátí, vždy ovšem pamatujte na důležité pravidlo: nikdy ji nepřidávejte do jídla „na sucho“, ani do příliš rozpáleného oleje. Rychle se dokáže spálit a zhořknout. Vždy ji přisypávejte, až maso pustí trochu šťávy, nebo přímo do tekutiny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: