Nicaragua Ojo De Agua 250g
Sladké a vyvážené espresso. Takové to kafe na každý den. Na těle dominuje sladká chuť jahod a karamelové vafle. Nebál bych se říct, sladké jako dezert. V dochuti je nejvýraznější příjemná lehká hořkost červeného pomeranče. Když jsme kávu ochutnali poprvé překvapila nás svojí pitelností a lehkostí. Espresso bylo nejlepší v poměru 1:2,42 což je o krapet delší, než jsme zvyklý. Mletí bylo potřeba jemnější než u ostatních promytých káv a čas extrakce lehce pod 30s.
Země: Nikaragua
Farma / washing station: Katherin Alieska -Ojo de Agua
Chuťový profil: jahoda, karamelová vafle, červený pomeranč
Doporučená příprava: Espresso
Odrůda: Yellow Catuai
Metoda zpracování: Promytá
Nadmořská výška: 1400 - 1600 m.n.m
Oblast: Ocotal
Acidita: Střední acidita
Cuppingové score: 85,5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.