Kakaový prášek 130 g
Nealkalizovaný kakaový prášek. Čistší varianta kakaa s 20% obsahem kakaového másla.
Alkalizace je chemický proces, prováděný za použití regulátorů kyselosti, jimž nejčastěji jsou uhličitan draselný a uhličitan sodný. Používá se hlavně u kakaa, které je vyrobené z méně kvalitních kakaových bobů a tím pádem i jejich chuťový profil není moc lákavý. Alkalizací prášku dojde k zmírnění jeho kyselosti, zjemnění hořkosti, ztmavnutí barvy a k lepší rozpustnosti. Na druhou stranu se s tímto procesem vytrácí část zdraví prospěšných látek, které přirozeně obsahuje. Kvalitní kakaový prášek je na první pohled poznát díky světlé barvě. Je výbornou přísadou při pečení, či k výrobě horkého nápoje.

POCTIVÉ PRODUKTY

PRODEJNA I E-SHOP

PORADÍME S VÝBĚREM

NÁKUP AŽ PŘED DVEŘE