DELIKÁTNĚ DELIKVENTNÍ 150 g
100% výběrová káva ze Salvadoru. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.)
Proslýchá se z jistých končin,
že někdo spáchal ožehavý zločin,
tekutina ze stolu stéká,
detektiv ponožky svléká,
důkladně hledá všechny stopy,
než uklízečky vezmou mopy,
aby zjistil, kdo kávu skvělou,
vypustil takovou měrou...




POPIS:
100% výběrová káva ze Salvadoru. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.)
země: El Salvador
oblast: Apaneca - Ilamatepec
farma: El Carrizal
farmář: Andres Salaverria
odrůda: Coffea arabica
druh: Red Bourbon
metoda zpracování: naturální
chuť: sladká
profil: karamel, kakao, ořechy
NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
V60, CHEMEX
Příprava je trochu delší než zmáčknutí tlačítka automatického kávovaru, výsledek ovšem stojí za to!
FRENCH PRESS
Používáme hrubě mletou kávu v poměru 8g na každých 100ml vody. Kávu v nádobě zaléváme horkou ale nikoliv vařící vodou (ideální teplota 94-95°C). Po zalití přiklopíme vrchním dílem (nestlačujeme), necháme 3-5 minut (nejlépe je čas ozkoušet podle chuťových preferencí. Delší doba = více kofeinu = více hořkosti) extrahovat, poté promícháme, stlačíme vrchním dílem se sítkem a celý obsah přelijeme do jiné nádoby. Ve french pressu kávu nikdy nenecháváme stát.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.