Bazalkové pesto s mandlemi a piniemi – 170 g
Jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.
Tradičně se bazalkové pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky v Čechách z české bazalky, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.
![PRODUKTY S LÁSKOU TVOŘENÉ](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodkramek.cz/user/banners/3-2.png?61b1ea2a)
![PRODEJNA I E-SHOP](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodkramek.cz/user/banners/1.png?61b1ea21)
![S VÝBĚREM RÁDI PORADÍME](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodkramek.cz/user/banners/2-1.png?61b1ea32)
![NÁKUP AŽ PŘED DVEŘE](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.obchodkramek.cz/user/banners/4-1.png?61b1ea3b)
Etiketa:
Bazalkové pesto s madlemi a piniemi – dochucovací pasta k přímé konzumaci.
Složení: bazalka min. 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madle min. 12% , pinie min. 6% , umeocet(Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva). citronová 100% šťáva. Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní. Minimální trvanlivost do: uvedena na dně výrobku. Výrobek je šetrně pasterován.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.