Arašídy a kešu v medu s chilli 200g
Dovezli jsme arašídy z Argentiny a kešu z Vietnamu. Cestou jsme si je v Nizozemsku nechali vylepšit. Pokud se věčně nemůžete rozhodnout, zda byste si raději dali sladké, slané, nebo pálivé, tato kombinace chutí pražených ořechů je jako stvořená pro vás. V sáčku sice vedou arašídy, ale o to víc si vychutnáte i kešu, když si je vytáhnete. Použili jsme kvalitní a ostré chilli koření, ale nemusíte se bát – štiplavost krásně zjemňuje med a cukr. Jeden kousek může být sladší, druhý zase štiplavější, to proto, že na krustě nešetřili!
Složení: arašídy loupané pražené 61 %, cukr 17,5 %, kešu ořechy jádra 15 %, med 3,5 %, chilli červené 2 %, mořská sůl 1 %
TOP informace o arašídech a kešu v medu s chilli
- Arašídy nejsou ořechy, i když je za ně považujeme, ale luštěnina.
- Balení obsahuje 80 % argentinských arašídů a 20 % vietnamských kešu.
- Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
- Na světě existuje více než 30 druhů kešu ořechů, jak rostou se dozvíte zde.
- Jsou pražené na sucho bez oleje.
Jak se arašídy pěstují?
Samostatný vývoj arašídů je velmi zajímavý. Původ arašídů je třeba hledat v Jižní Americe, kde byly pěstované a šlechtěné již před 6 000 lety. Dnes je však můžete najít ve všech tropických a subtropických oblastech. Arašídy jsou semena podzemnice olejné, která je rostlinou z čeledi bobovitých. Jde tedy o luštěninu, jejíž plodem je lusk. Celý proces začíná tak, že vzrostlé květy jsou opylovány hmyzem a po oplodnění se začínají uzavírat a stáčet k zemi. Plody se následně zavrtávají do půdy, kde zrají v hloubce asi 5–8 cm.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.