Pepř stejně jako sůl nechybí v žádné kuchyni. Má výraznou, pikantně ostrou chuť a štiplavé aroma. Je základní součástí každého slaného pokrmu. Na celém světě ho kuchaři...
Pryskyřičná vůně a štiplavá chuť zázvoru se perfektně vyjímá zejména v asijské kuchyni. Kuchaři ho nejraději přidávají do masitých pokrmů, rýže a mořských plodů.
Novému koření se přezdívá jamajský nebo hřebíčkový pepř. Jamajský pro jeho původ a hřebíčkový pro jeho příjemně kořeněnou, mírně nasládlou chuť připomínající hřebíček nebo...
Adžika je směs koření namíchaná převážně z horských bylinek, které ji propůjčují velmi příjemnou vůni. Chuť je díky pálivé paprice a chilli lehce pikantní. Adžika je vynikající...
Boloňské špagety v Itálii neseženete. Zato špagety aglio olio e peperoncino jsou jednou z italských tradičních specialit. Svůj původ mají v Neapoli. Jejich příprava je velmi...
Italské Boloni se kvůli převaze cihlových budov přezdívá 'Červená Boloňa'. Možná proto získala červená omáčka na špagety plná mletého masa název právě po tomto italském červeném...
Bylinkové máslo si jednoduše připravíte sami doma, podle toho, které bylinky máte nejraději. Využití najde jak v teplé, tak studené kuchyni. Použijete ho na zjemnění steaků,...
Svěží chuť 6 druhů bylinek a koření využijete nejen na přípravu šťavnatých steaků. Vyzkoušejte kořenící směsí dochutit také těstoviny, saláty, ryby, dušenou zeleninu nebo...
Čubrica je bulharským názvem pro saturejku. V českém slovníku čubrica představuje směs koření, kterému tvoří základ právě tahle rostlinka s palčivou a kořeněnou chutí.
Směs koření na brambory pečené ve slupce, tzv. americké, propůjčuje pokrmu lehce pikantní, zemitě kořeněnou chuť. Brambory by po upečení měly mít křupavou krustu, ale vnitřek by...