Kopr využijete i k přípravě jiných jídel než koprovky. Výborný je i v kombinaci s rybou a vařeným masem. Výrazná vůně a silně kořenitá, nasládlá chuť kopru výborně vynikne v...
Majoránka je královnou české kuchyně. Už po několik generací zajišťuje pravou chuť bramboračky, zabijačkových specialit nebo bramboráků. Sušená majoránka obsahuje mnohem více...
Svěží vůně oregana připomíná středomoří a neodmyslitelně patří k italské kuchyni. Jeho lehce nahořklá chuť s kafrovým nádechem bezesporu patří na pizzu, do těstovin a je...
Kořenící směs na maďarský guláš je plná cibule, česneku a papriky - základních ingrediencí, které mu propůjčují charakteristickou rudou barvu a ostrou chuť. Při přípravě guláše...
Perníčky neodmyslitelně patří k Vánocům. Provoní celý dům a zaženou stres. Jejich pronikavou teplou vůni jim propůjčuje badyán, skořice, hřebíček a nové koření. Anýz a fenykl se...
Koření typické pro českou kuchyni je bezesporu česnek, majoránka, kmín a pepř. Přidali jsme mletý zázvor a vznikla kořenící směs, kterou využijete při přípravě typicky českých...
Modrohnědé plody jalovce obecného mají lehce pikantní hořkosladkou chuť a příjemně pryskyřičnou vůni. Neodmyslitelně patří ke kořenění zvěřiny, na skopové, pro masa dušená nebo...
Všechny části koriandru jsou jedlé, každá má však svoji specifickou chuť a vůni. Jedinečná, kořenitá, exotická, velmi intenzivní. Taková je vůně koriandrových lístků. Někomu...