Pickles 0,5 kg
Slovo pickles prakticky znamená kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny se spoustou zdravotních přínosů. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin obsahující tyto bakterie udržují zdravou střevní mikroflóru.
Zkvasit se dá prakticky cokoli, proto můžeme kombinovat různé druhy zeleniny a vyrobit tak pickles na nepřeberné množství způsobů. A Czech pickles je jedním z nich. Po měsících zkoušek a nakládání jsme dospěli k finální chuti a to při velice pestré kombinaci druhů zeleniny. Všech sedm druhů obsažené zeleniny přináší pro naše tělo velké množství prospěšných látek a vitamínů. K naší velké radosti jsme do receptu zakomponovali také červenou řepu. V syrové podobě přeci jen řepu málokdo pravidelně konzumuje a přitom její účinky bezesporu řadí tuto zeleninu mezi ty vůbec nejzdravější na světě.
Czech pickles se vyrábí za pomoci fermentace ( kvašení ) následujících ingrediencí: bílého hlávkového zelí, červené řepy, bílé ředkve Daikon, mrkve, cibule, celeru, špetky čerstvého křenu a soli. Produkt je vyráběn ručně a neobsahuje žádné konzervanty či stabilizátory. Konzervaci pickles zajištuje mléčné kvašení, které vzniká při fermentaci. U produktu Czech pickles stále probíhá mírná fermentace a proto se s přibývajícím časem stává více kyselejším. Díky probíhající fermentaci také nezřídka dochází k nafouknutí plastového obalu výrobku. Ovšem tato skutečnost nijak neovlivňuje zdravotní bezpečnost a jakost pickles. Někteří zákazníci dokonce preferují právě kvůli kyselosti pickles více uleželé. Nízké PH a bakterie mléčného kvašení nedovolují vzniku nežádoucích bakterií a plísní.



