Jemně pikantní cibulová chuť pažitky dochutí saláty, polévky, pomazánky nebo chleba s máslem. Oproti cibuli je mnohem jemnější, proto se nemusíte bát ozdobit ní brambory, sýry...
Co je malé, to je zákeřné. Tak to alespoň platí u chilli papriček. A Bird's Eye nejsou výjimkou. Přezdívá se jim „africký ďábel“ a mají čistě pálivou chuť. Celé sušené plody...
Namletý prášek z aromatických Chipotle, jež jsou nezaměnitelné pro svou výraznou kouřovou vůni, kterou zkrátka musíte zažít na vlastní čichové buňky. Uzenou chuť se sladkými...
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
Svěžest jihovýchodní Asie! Svěží citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí...
Majoránka i dobromysl (neboli oregano) pocházejí z rodu hluchavkovitých, čímž se velmi podobají. Vzájemná sourozenecká harmonie se tu však nekoná. V kuchyni platí: buď jedno,...
Kýchací prášek? Ano, to také. Zelený pepř však dokáže více než jen to. Ještě nezralá zrnka pepře jsou velmi aromatická, v chuti převažují citronové tóny s jemným aromatem pepře....
Pískavice modrá bio, mletá 40g od výrobce Sonnentor. Produkt v bio kvalitě. Pěstováno metodou ekologického zemědělství. Pískavice modrá je příbuzná Pískavici řeckému senu, avšak...
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť....
Medvědí česnek si dopřáváme zejména na jaře v čerstvé formě. Proč si ho nedopřát i v ostatních měsících? Sušením na hodnotě neztrácí a vydrží celý rok.
Příprava:
koření (cca 1 lžička na osobu) smíchejte s olivovým olejem extra vergine a lehce osmahněte na pánvi. Přidejte uvařené a scezené těstoviny a pár minut nechte na pánvi...