Horký punč příjemně zahřeje v období plískanic a nečasu, nebo třeba při návratu z lyžovačky. A většinou ho chceme co možná nejrychleji, abychom se rychle prohřáli. S naším...
Tonkové boby jsou semínka tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň. V kuchyni nahradí vanilkový lusk, stačí bob...
Již Aztékové dochucovali svou čokoládu vanilkou, která je díky jemně nasládlé chuti opravdovým požitkem. Tento vanilkový cukr zjemněný pravou aromatickou vanilkou je všestranně...
Není žádný div, že šafrán je nejdražším kořením světa. Na kilogram šafránu je potřeba sesbírat kolem 150 000 květů krokusu (asi tolik, kolik je na poli velkém 2000 m²). Blizny...
Tekuté koření? Ano, slyšíte dobře. Jedná se o přírodní výluh kvalitního koření té nejjemnější chuti. Obvykle se musí koření povařit ve víně, aby se vonné látky uvolnily. Jenže...
Bujónka je určená k vaření a dochucení polévek, omáček, nebo masových či zeleninových směsí. Krásně dodá chuť při vaření rýže, bulguru, kuskusu apod. Jejímu použití se meze...
Tekutý mash z fermentovaných čerstvých papriček Red Cayenne se ve vaší kuchyni stane oblíbenou součástí mnoha jídel, kterým dodá střední pálivost, krásnou barvu a bohatou...
Exotická chuť tekutého chilli mashe z čerstvých červených Habanero vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká...
Tekutý chilli mash z červených papriček Red Jalapeño. Červená Jalapeña mají plnější chuť, jemnější strukturu a výraznější sladkost než ta zelená a jejich střední hřejivost...
Tekutý chilli mash z čerstvých Scotch Bonnet se stane oblíbenou součástí vaší chilli výbavy. Poctivou pálivost těchto papriček doplňuje jejich květinová vůně a chuť...
Barbecue omáčky tvoří (společně s klasickými hot-sauce) asi největší skupinu omáček k dochucování jídel na světě. Existuje nepřeberné množství receptů a druhů. Některé jsou...