Celožitný samostoják 800 g
Proč samostoják? Protože umění žitného chleba spočívá v správném zadělání těsta a jeho vyformování. Toto je kvůli nízkému obsahu lepku nejnáročnější část, ale díky tomu bude kůrka výsledného chleba křupavější oproti pečení ve formě. Chlebík má první dny lepivější střídku, je to naprosto normální u žitného těsta.
Bez přidaného sladu, jeho krásnou barvu zaručuje italská mouka, ve které se díky dlouhé fermentaci a živému kvásku rozloží škroby na cukry, a v peci tyto cukry následně karamelizují.
Krásně voní po medu a černém čaji.
Uchovávejte v bavlněném pytlíku v chlebíku nebo ve skříni, pokud máte hodně suchou domácnost, tak doporučujeme chlebík nechat v papírovém pytlíku a až pak do toho bavlněného. Igelitový pytlík použít můžete, rozhodně ho však nesmíte zavřít. Chlebík sice potřebuje určitou vlhkost, ale nesmíte ho udusit, jinak bude kůrka gumová, a po čase vám i splesniví.



